2023. május 30., kedd
Térkép kereső
Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Dokumentumok > Jogtárak > Munkaügyi jogtár

Munkajog

A munkajog valamilyen formában mindenkit érint, legyen az ember munkavállaló vagy munkaadó, a közszférában vagy a magánszektorban dolgozó, pályakezdő vagy nyugdíj előtt álló. Számtalan kérdés merülhet fel mindegyik félben - nemcsak vitás esetekben. Az alábbiakkal ezekre a kérdésekre segítünk választ találni.


Mielőtt elkezdené a jogszabályokat böngészni, jó, ha tisztában van a munkajog szakkifejezéseivel. Ehhez hasznos segítség a Munkajogi ABC.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapján keresse meg az Önt érdeklő jogszabályt!
Innen ingyenesen letölthető a Munkaügyi jogkereső, mely segítség a munkavállalóknak, a munkaadóknak, a szakszervezeteknek, az érdekképviselőknek - mindenkinek, aki a munkajogi szabályok iránt érdeklődik. A jogkeresővel könnyen, gyorsan és pontosan megtalálhatók a munkavállalók jogaival és kötelezettségeivel kapcsolatos kérdésekre adható jogi válaszok.

Más kereső: Iuris.hu

Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség honlapja: OMMF

Számos honlap foglalkozik munkajogi kérdésekkel, ezek közül néhány igen hasznosat említünk meg:

Legfontosabb munkajogi jogszabályok
Munkajogtár
Munkajogi lexikon
Munkaügyi Közlöny


Számoljon, hogy ne érjék meglepetések!

Szabadságkalkulátor
Bérkalkulátor

Ha még mindig nem talált választ kérdéseire, akkor figyelmébe ajánljuk a munkajog.lap.hu oldalt, mely átfogó gyűjteménye a munkajoggal foglalkozó web-oldalaknak. Itt böngészve tovább tájékozódhat a törvényekről és jogszabályokról, cikkeket olvashat, melyek segítenek a témában jobban elmélyülni, valamint mindenféle egyéb aktuális információhoz juthat.
vissza a lap tetejére     vissza     archívum