2023. március 30., csütörtök
Térkép kereső
Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Környezetvédelmi Program

Környezetvédelmi Program 2002


A települési környezetvédelmi programnak kettős szerepet kell betölteni. Egyfelől olyan tevékenységeket kell előirányoznia, amelyek megvalósításával aktívan hozzájárul az országos és a regionális szinten prioritásnak tekintett környezeti problémák megoldásához, másfelől hatékony eszköz kell legyen az adott település által legfontosabbnak tekintett helyi problémák kezelésére is.


A Bakonyi Önkormányzatok Szövetsége a jogszabályi követelményeket és a politikai-társadalmi elvárásokat is figyelembe véve döntött Zirc kistérség környezetvédelmi programjának elkészítéséről. A program elkésztésével megbízta a BLAUTECH Humán és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft.-t, aki a jogszabályi követelményeket és a témakör környezetpolitikai dokumentumaiban, jogi szabályozóeszközeiben, tudományos és tájékoztató anyagaiban megfogalmazott alapelveket és célokat figyelembe véve elkészítette a kistérség települési környezetvédelmi programját.

A vizsgálati anyag ismerteti, összefoglalja és értékeli a különböző környezeti elemek állapotát, majd részletezi azokat a feladatokat, amelyek a jelenleg kedvező állapot fenntartáshoz, illetve a kedvezőtlen állapot javításához szükségesek.

A környezetvédelmi program letöltése