2023. március 30., csütörtök
Térkép kereső
Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Gazdasági Operatív Program

Gazdasági Operatív Program 2004


A Bakonyi Önkormányzatok Szövetsége a térség társadalmi-gazdasági programjának elkészítésével a magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézetét bízta meg.

E megbízás előzménye volt, hogy az Intézet alkotta meg korábban Zirc város stratégiai településfejlesztési programját. A két munka egymás folytatásának tekinthető. Folytatás abból a szempontból, hogy a várost már a korábbi, településfejlesztési munka elkészítésekor sem lehetett önmagában, a térségtől elszigetelten vizsgálni, hiszen a város a térségben viszonylag kis súlyt képvisel népességi, nagyságrendi mutatóival, s központi szerepkörét más, térségbeli településekkel megosztva gyakorolta a történelme során.

Folytatás ez a munka másrészt azért, mert több, akkor ötletként felvetett kezdeményezés kerülhet be a térség fejlesztési dokumentumába, megvalósítható projektként. Segíthet abban, hogy az egymásra utalt települések életét térségivé szervezze, kialakítson olyan együttműködő hálózatokat, funkciókat, amelyek a térség belső fejlesztési energiáit meg tudják hatványozni, s így a települések összessége a megyei és az országos versenyben nagyobb súlyt tudjon elérni.

A program két részből áll:
Kapcsolódó linkek