2022. augusztus 10., szerda
Civil szervezet kereső
TEVÉKENYSÉG

TELEPÜLÉS

NÉV
Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Szöveg formázása

 


Amikor egy szövegrész tulajdonságait be akarja állítani, először mindenképpen ki kell jelölnie. Ha az egész szöveget szeretné kijelölni használja a „Minden kijelölése” gombot.
Stílus: Talán a legegyszerűbb, ha ezt üresen hagyja.
Formátum: Hagyja üresen, vagy állítsa „normál”-ra!
(Ezek akkor igazán hasznosak, ha sok szöveget akarunk egységesre formázni, esetleg külön oldalakon.)

Betűtípus: Ez ízlés dolga.
Méret: Itt adhatja meg a betűméretet. Normál szöveghez az x-small méretet érdemes használni. Ez még jól olvasható, de egy hosszabb szöveg is elfér viszonylag kis helyen. Az xx-small betűméretet rövid távon érdemes csak használni, például megjegyzésekhez. A többi betűméret címekhez, alcímekehez javasolt.
Igazítás: A szöveget négyféle képen igazíthatjuk: Igazítás balra balra, Igazítás középre középre, Igazítás jobbra jobbra illetve Igazítás sorkizártra sorkizártra. Normál szöveget balra szokás igazítani, vagy sorkizártra. A főcímet érdemes középre igazítani.
Betűstílus: Ha ki szeretne emelni valamit azt alapvetően háromféle képen teheti meg: Aláhúzás aláhúzza, Félkövér megvastagítja, vagy Dönt dőlt betűssé teszi. Ezeket természetesen kombinálni is lehet.
Betűszín: Hosszútávon nem érdemes megváltoztatni a Betűszín betűk színét, mert az megnehezíti az olvasást. Ezt is inkább csak kiemelésre használja!
Alsó és felső index: A szöveghez képest Alsó index alulra vagy Felső index felülre igazítja a kijelölt részt.
Speciális karakter Beillesztése: Ha nem talál valamilyen karaktert a billentyűzeten, Speciális karakterek itt keresse!
Előnézet: Ha úgy érzi készen van, használja Előnézet ezt a gombot. Így kiderül, ha valami mégsem úgy néz ki, mint amilyennek elképzelte.

Következő: Képek beszúrása