2022. augusztus 10., szerda
Vállalkozás kereső
TEVÉKENYSÉG

TELEPÜLÉS:

NÉV:

összetett kereső

Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Szöveg formázása


Amikor egy szövegrész tulajdonságait be akarja állítani, először mindenképpen ki kell jelölnie. Ha az egész szöveget szeretné kijelölni használja a  „Minden kijelölése” gombot.

Stílus: Talán a legegyszerűbb, ha ezt üresen hagyja.

Formátum: Hagyja üresen, vagy állítsa „normál”-ra!

(Ezek akkor igazán hasznosak, ha sok szöveget akarunk egységesre formázni, esetleg külön oldalakon.)

Betűtípus: Ez ízlés dolga.

Méret: Itt adhatja meg a betűméretet. Normál szöveghez az x-small méretet érdemes használni. Ez még jól olvasható, de egy hosszabb szöveg is elfér viszonylag kis helyen. Az xx-small betűméretet rövid távon érdemes csak használni, például megjegyzésekhez. A többi betűméret címekhez, alcímekehez javasolt.

Igazítás: A szöveget négyféle képen igazíthatjuk:  balra,  középre,  jobbra illetve  sorkizártra. Normál szöveget balra szokás igazítani, vagy sorkizártra. A főcímet érdemes középre igazítani.

Betűstílus: Ha ki szeretne emelni valamit azt alapvetően háromféle képen teheti meg:  aláhúzza, megvastagítja, vagy  dőlt betűssé teszi. Ezeket természetesen kombinálni is lehet.

Betűszín: Hosszútávon nem érdemes megváltoztatni a  betűk színét, mert az megnehezíti az olvasást. Ezt is inkább csak kiemelésre használja!

Alsó és felső index: A szöveghez képest  alulra vagy  felülre igazítja a kijelölt részt.

Speciális karakter Beillesztése: Ha nem talál valamilyen karaktert a billentyűzeten,  itt keresse!

Előnézet: Ha úgy érzi készen van, használja  ezt a gombot. Így kiderül, ha valami mégsem úgy néz ki, mint amilyennek elképzelte.


Következő: Képek beszúrása