2022. augusztus 10., szerda
Vállalkozás kereső
TEVÉKENYSÉG

TELEPÜLÉS:

NÉV:

összetett kereső

Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Képek átalakítása

 


Képek kicsinyítéséhez, forgatásához, konvertálásához vagy csak IrfanViewátnevezéséhez számos remek szoftver létezik. Most az IrfanView nevű szoftveren keresztül mutatjuk be a képkicsinyítést.

 

A szoftver letölthető szerverünkről. Kattinson ide a letöltés megkezdéséhez.

Töltse le a fájlt (iview399.exe) a saját szímátógépére (pl. C:\Temp\)

Kattintson kettőt a letöltött fájlra, s ezzel megkezdi a telepítést. A következő kép jelenik meg monitorán:

Ajánlott a képen látható pipák és pöttyök elhelyezése. Az ’Installation folder’ sorban tudja meghatározni, hogy hova kerüljenek a program futásához szükséges fájlok.

A telepítés során a következő fontos ablakokkal fog találkozni. 

A megfelelő kis négyzetek bepipálásával döntheti el, hogy mely formátumú állományokat nyissa meg az IrfanView. Az ’Images only’ gombra kattintva csak a képeket választja ki. 

A program a telepítés vége felé felajánlja a Google Desktop Search telepítését is. Erre nincs szükség az IrfanView futásához, ezért láthato a képen a pötty a ’Don’t install...’ felirat előtt. 

Utolsó mozzanatként rákérdez, hogy valóban szeretném-e, hogy a bejelölt képformátumú állományokat ezentúl az IrfanView programmal akarom-e megnézni. Itt az utolsó lehetőség eldönteni ezt.
 

És végül a telepítés utáni programindításnál ezt az ablakot látjuk. Ez az IrfanView nyitóablaka. Sok sikert és örömöt az IrfanView használatához. Okos program, érdemes megismerni.
Az alábbi csatolt dokumentumben egy kis videó segítségével bemutatjuk a csoportos képkicsinyítés és képátnevezés legegyszerűbb módját.